Menu

Kan sportsmænd faktisk drikke kaffe?

Sportsmænds præstationer skal altid være på det højeste. Nogen som helst, der elsker sport, uanset hvor de følger den, fjernsyn, telefoneeller endda understøtte det på sider med sportstilbud, såsom https://oddsbonussen.dk/ f. eks, kan kun se, hvad sportsmænd viser, når de er den bedste, men hvad skal sportsmænd gå igennem og give op for at opnå så fantastiske præstationer?

Et af de højeste frekvente spørgsmål om sportsmænds kost er: hvor meget kaffe kan de drikke, hvis overhovedet noget?

Kaffens indhold

Koffein er den vigtigste og mest effektive ingrediens, som findes i kaffe. Koffein er kendt for at  være meget hjælpsom med koncentration, energi, fokus, adrenalin, osv. Mennesker drikker det meat, når de bliver søvnige, men skal holde sig vågne, når man skal studere eller lave noget, som kræver mere energi og fokus. Så set i bakspejlet er det meget nyttig for os. Eller er det? 

Faktisk har koffein ( så åbenlyst kaffe generelt) mange dårlige bivirkninger for vores krop. Især hvis man drikker meget af det. Baseret på faktum, at det er et stimulerende middel, det kan forårsage hovedpine, søvnløshed, kvalme og især store hjerte problemer. Så hvis du ser på alle de dårlige bivirkninger, ville kaffe ikke være anbefalelsesværdig til sportsmænd, i betragtning af at alt det ovenstående ville påvirke sportsmænds sundhed meget dårligt, hvilket gør ham ude af stand til at holde sin krop i den højeste sundhedstilstand. Hvilket er første prioritet for alle, som dyrker sport. 

Så kan de drikke det?

Sportsmænd skal have en meget sundt fungerende krop, og det er meget indlysende kendt. Som nævnt kan kaffe påvirke krop og sind dårligt over tid, men her er en fangst: meget af alt er dårligt for os. 

Mennesker er i stand til at tilpasse sig alt og alt, men høje mængder kaffe dagligt kan forårsage alle bivirkningerne på tidspunkt, og det er sikkert. Men at drikke kaffe en gang imellem burde ikke have nogen dårlige virkninger. Sådan er det også med sportsmænd.

De kunne drikke kaffe en gang imellem, uden at det fik konsekvenser, men alligevel er det mest sikkert at undgå det. 

Der er også mange forskellige typer mennesker. Nogle mennesker har ikke den samme reaktion på kaffe som andre. Nogle individer føler sig meget trætte og desorienterede, som de har været før de drak kaffe. Andre kan være meget mere aktive efter kaffe lige pludselig. Så det afhænger også af, hvordan du rægerer på koffein.

Ikke desto mindre er der også et andet problem med kaffe: den dehyrderer.

At være hydreret er ekstremt vigtigt, endsige at være hydreret, mens du er psykisk aktiv. Dehydrering kan føre til alvorlige problemer såsom hovedpine, træthed, forvirring, osv. Kaffe gør dig faktisk mindre tørstig. Jo mere du drikker kaffe, jo mindre tørstig bliver du. Men det lukker slet ikke din tørst, snarere tværtimod. Det kunne være en meget dårlig sag for en sportsmænd, som har brug for meget hydrering hver dag. Så afslutningsvis bør det at drikke kaffe en gang imellem ikke give problemer for sportsmænd præstationer, men det anbefales stadig ikke.

Alt den energi, som er nødvendig for et atletisk liv, kan findes på meget sundere steder, såsom en god afbalanceret kost.

Så det bedste råd er at finde noget sundere at fylde op med alt det kaffe giver os.