Menu

De lækreste ting du kan lave med kaffe

Der er mange ting, som du kan lave med kaffe. Det spænder alt fra ting til hjemmet, til pleje af huden, og naturligvis opskrifter, som du kan spise og drikke. Nedenfor kan du få fire gode ideer til de lækreste ting, som du kan lave med kaffe.

Skal du have kage til kaffen?

Kakao og kaffe går ofte hånd i hånd. Det er der mange, som føler fx i Spanien, hvor de drikker Capuchino med kakaopulver på toppen, men det er en anden historie. Søger man en lækker opskrift med kaffe, kan man kaste dig ud i at lave en kaffekage. 

Den er forholdsvist nem at lave, og skal have ca. 45 minutter i ovnen. Mens vi venter kan vi bruge tid på nettet på de ting som vi kan lide. Det kan være alt fra at satse på sport med odds bonus til at se et hurtigt afsnit af vores yndlingsserie på Netflix. 

Gør-det-selv ansigtsmaske med kaffe 

Du kan ikke nødvendigvis spise denne lækre opskrift med kaffe, eller kan du? Det lader vi dig om at bestemme. Du kan lave flere forskellige hjemmelavede ansigtsmasker med kaffe. Fx kan du blande kaffe med honning, og putte det på dit ansigt. Det er blandt andet med til at fjerne døde hudceller og at gøre din hud fugtig. 

Du kan også blande kaffe med yoghurt, og gurkemeje. Den blanding er især glimrende hvis du har en fedtet hud og døjer af problemer med akne. Nettet er fyldt op med opskrifter, som du nemt kan bruge til at forkæle dig selv og din hud.  

Hjemmelavet kaffeis 

Du kan nyde kaffeis hele året rundt. Dette kaldes også for kaffegelato, og det er en lækker, cremet is. Det bør ikke tage dig mere end en times tid at forberede den cremede is. Du skal blot bruge fem pasteuriserede æggeblommer, 300 ml sødmælk, 150 ml fløde, 130 gram sukker og to eller tre spiseskeer instant kaffe. 

Det er blot en af de mange tilgængelige opskrifter på kaffeis, og du kan naturligvis også prøve en anden opskrift, hvis du har lyst til det.

Husk at du kan nyde isen på mange forskellige måder. Fx kan du bage brownies og servere dem med isen. Du kan også nyde kaffeisen i en varm kop kaffe eller varm kakao. Sidst, men absolut ikke mindst, kan du naturligvis også forkæle ganen med isen for sig selv. 

Dalgona kaffe

Har du hørt om TikTok iskaffen? For et stykke tid siden gik den populære Dalgona kaffe viralt på det sociale medie, og derfor har du måske allerede prøvet den på en kaffebar. Du kan også lave den trendy kaffe derhjemme.

Dalgona kaffe stammer oprindeligt fra Sydkorea. Den består af iskold mælk, som serveres med tykt skum bestående af kaffesirup på toppen. Kaffen ser altså avanceret ud, men er faktisk nem at lave. Du skal blot piske kaffepulver, sukker og kogende vand med en håndmixer i et par minutter, og derefter hælde det ovenpå den iskolde mælk. Der er masser af opskrifter på nettet, og TikTok for den sags skyld, som du kan prøve.