Menu

Kaffens rolle i vores samfund

Kaffe er for mange starten på dagen, og for lige så mange det man slutter dagen af med. Denne underlige drik, som man enten elsker eller hader at drikke. Mange kan slet ikke leve uden deres daglige kop eller endda kopper kaffe. Der er folk som er så afhængige af kaffen, at de slet ikke kan fungere uden, og nærmest får abstinenser hvis de ikke får deres kaffe. Men der findes også dem som får bivirkninger ved at drikke for meget eller som blot ikke kan tåle kaffe efter et vist tidspunkt på eftermiddagen, da det ellers vil påvirke nattesøvnen. Vi kaster et blik på kaffedrikker-kulturen i denne artikel.

Kaffe og bingo

Hvad er kaffe så for noget? For mange er det nærmest en hel videnskab at fremstille og brygge den perfekte kop kaffe. Står man i en butik og skal vælge hvilken kaffe man gerne vil prøve denne gang, så kan dette også gå hen og blive den helt store udfordring.

Mens nogle foretrækker at sætte sig ned på en café og nyde en god kop kaffe med bekendte eller bag computeren, så er der andre der foretrækker at gå i krig med at brygge den perfekte kop kaffe i hjemmet. I begge tilfælde er der rig mulighed for at nyde et sjov omgang online bingo med denne bonuskode Bingosjov.

Sådan forberedes kaffebønnerne

Processen med, at lave bønnerne til kaffen er jo en meget stor og tidskrævende proces. Den sker ved, at blande tørrede og ristede, og til sidst malede kaffebønner med varmt vand. Men inden da, er der hele dyrkningen af bønnerne fra kaffetræet, behandlingen efter høsten, måden de ristes på, og endelig malingen af bønnerne, for til sidst den måde den brygges på.

De kaffe-tørstige danskere

Danmark er en af de mest kaffedrikkende nationer i verden, og man mener at hver indbygger drikker i gennemsnit tre til fire kopper kaffe om dagen. Der er også lavet en masse undersøgelser om forbruget af kaffe i EU, i 2014 havde Europa det største samlede forbrug af kaffe, med næsten 4 kilo ristet kaffe pr. indbygger om året. Dette betyder at der drikkes næsten 724 mio. kopper kaffe i Europa om året.

De mange forskellige former for kaffe

Overalt oplever man at der laves kaffe, det kan være stempelkaffe, pulverkaffe, kapselkaffe og filterkaffe. Den drikkes lige meget om man sidder hjemme i køkkenet om morgenen, om man er på vej på arbejde, på arbejde eller om man sidder i bussen eller i toget.

Alle steder dukker kaffekoppen op, og alle steder dukker der også flere og flere kaffebarer op. Både steder hvor man kan sætte sig ind, og nyde kaffen i fred og ro, men også steder hvor man bare bestiller en kop eller et bæger til at tage med.

Kaffe både til arbejds- og fritidsaktiviteter

Der findes ikke mange arbejdspladser i dag, som ikke har en eller flere typer kaffemaskiner stående i deres kantine. Og ikke mange mødelokaler eller konferenceborde, hvor der ikke står termokander med frisklavet kaffe. For mange er det hyggeligt at nyde en kop kaffe, for mange er det også med til at holde koncentrationen oppe, og endda holde en vågen. De tiltrængte kaffepauser som man længes efter i arbejdsdagen, er ikke kun brugt til at få væskebalancen op, men også til at udveksle personlige og arbejdsrelaterede erfaringer og oplevelser.

Og hvem har ikke prøvet den time lange familiefest, hvor alle ånder lettet op når der siges, at nu er det vist kaffetid? Det er jo ikke fordi man keder sig, men fordi mange trænger til en kop god varm kaffe efter en masse god mad.